EXSTRA SİGORTA

Yayınlanma Tarihi: 25/12/2020

İSTEĞE BAĞLI EK GÜVENCELER

  • Kiralama sözleşmesine dahil olmayan hizmetleri ve ek güvenceleri ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun olarak seçerek kendinizi güvende hissedebilirsiniz. 

 

EK GÜVENCE ADI TL/GÜN TL/AY AÇIKLAMA

Mini Hasar Güvencesi-(MI)     

150  

Kiralanan araçta 1500 ₺'ye kadar oluşan  tek taraflı hasarlarda kiracı beyanı ile veya çift taraflı hasarlarda ise rapor tutturmak  koşulu ile kusurunuz oranında tarafınıza düşen hasar bedelinin belirtilen miktara kadar olan kısmından muaf olma avantajı sunan güvencedir. (Mini Hasar Sigortası Kazaya bağlı olmaksızın araçta meydana gelen Lastik Cam ve Far hasarlarını kapsamaz, bu tür hasarlar için LCF sigortası almanızı tavsiye ederiz.)

Süper Mini Hasar Güvencesi-(SCDW)

10  300 

Kiralanan araçta 3000 ₺'ye kadar oluşan  tek taraflı hasarlarda kiracı beyanı ile veya çift taraflı hasarlarda ise rapor tutturmak  koşulu ile kusurunuz oranında tarafınıza düşen hasar bedelinin belirtilen miktara kadar olan kısmından muaf olma avantajı sunan güvencedir. (Mini Hasar Sigortası Kazaya bağlı olmaksızın araçta meydana gelen Lastik Cam ve Far hasarlarını kapsamaz, bu tür hasarlar için LCF sigortası almanızı tavsiye ederiz.)

Lastik Cam Far Güvencesi- (LCF)

150 

Trafik kazasına bağlı olmaksızın aracın Lastik, Cam ve Farlarında meydana gelebilecek Lastik,Cam, Far hasarlarından herhangi birini koruma altına alan güvencedir.(sürücü hatasından meydana gelen,bariyer,kapan nedeniyle oluşan hasarları kapsamaz)

Yukarıda belirtilen Hasar Koruma paketleri ECMR-ECAR-CDMR-CDMD-CDAR-HDMR-HDMD-HDAR-HDAR2-EDMD-EDAD sınıfı araçlar için  geçerlidir. 

Diğer sınıf araç grupları için (PDAD-PDAR,LDAR-FFAD-PVMD-SVAD) Hasar Koruma Paketi fiyatları farklılık gösterir. Detaylı bilgiyi satış danışmanlarımızdan alabilirsiniz.

Tüm araç gruplarında 15 Gün ve üzeri kiralamalarda 15 günlük sabit ücret geçerli olacaktır.

Detaylı bilgi "GÜVENCELER" başlığı altında belirtilmiştir. 

 

TEK TARAFLI KAZA ÖRNEKLERİ

Örnek-1: Mini Hasar Güvencesi satın aldınız, aracı park ederken (duvara, çöp bidonuna v.s.) sürtme sonucu araç kaportasında 750₺ tutarında hasar meydana geldi. Mini Hasar sigortası almış olduğunuz için herhangi bir ödeme yapmazsınız. Beyan belgesi doldurmanız yeterlidir.

Örnek-2: Mini Hasar Güvencesi satın aldınız, aracı park ederken (duvara, çöp bidonuna v.s.) sürtme sonucu araç kaportasında 2000₺ tutarında hasar meydana geldi. Mini Hasar sigortası almış olduğunuz için üst limit olan 1500₺ lik kısmından muaf olur, sadece 500₺ ödeme yaparak beyan belgesi doldurmanız yeterlidir.

Örnek-3: Herhangi bir Güvence Paketi satın almadınız. Aracı park ederken (duvara, çöp bidonuna v.s.) sürtme sonucu araç kaportasında 750₺ tutarında hasar meydana geldi. Mini Hasar sigortası almamış olduğunuz için ve tek taraflı sürücü kusuru nedeni ile hasar meydana geldiği için 750₺ ödeme yaparsınız.

ÇİFT TARAFLI KAZA ÖRNEKLERİ

(ÖNEMLİDİR : EK GÜVENCE PAKETİ ALMIŞ OLSANIZ DAHİ, KUSUR ORANINIZ NE OLURSA OLSUN KARŞILIKLI KAZA TESPİT TUTANAĞI TANZİM ETMEK(HER İKİ NÜSHASININDA ISLAK İMZALI OLMASI GEREKMEKTEDİR) VEYA  GÜVENLİK GÖREVLİLERİNCE TANZİM EDİLEREK GEREKLİ DİĞER EVRAKLARI (KAZAYA KARIŞAN SÜRÜCÜ BELGELERİ, ARAÇ RUHSATLARI,ARAÇLARIN ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI POLİÇELERİ, KAZA RESİMLERİ) TESLİM ETMENİZ GEREKMEKTEDİR. AKSİ HALDE HEM KULLANDIĞINIZ ARACIN HEM KAZAYA KARIŞAN DİĞER ARAÇLARIN HASARLARINDAN SORUMLU TUTULARAK HERHANGİ BİR MUAFİYETTEN FAYDALANAMAZSINIZ.)

Örnek-4: Süper Mini Hasar Güvencesi satın aldınız, Çift taraflı trafik kazasına karıştınız. Kullanmış olduğunuz araçta 5000₺ hasar meydana geldi. Karşılıklı tanzim edilen veya Güvenlik Birimleri tarafından tanzim edilen Trafik Kazası Tespit Tutanağında %50 kusurlu olduğunuz tespit edildi. Kullanmış olduğunuz araçta meydana gelen hasardan kusur oranınıza göre 2500₺ si sizin sorumluluğunuzda olmasına rağmen, Süper Mini Hasar Güvencesi almış olduğunuz için (Koruma Teminatı 3000₺ ye kadardır.) herhangi bir ödeme yapmadan kaza evraklarını teslim etmeniz yeterli olacaktır.

Örnek-5: Süper Mini Hasar Güvencesi satın aldınız, Çift taraflı trafik kazasına karıştınız. Kullanmış olduğunuz araçta 5000₺ hasar meydana geldi. Karşılıklı tanzim edilen veya Güvenlik Birimleri tarafından tanzim edilen Trafik Kazası Tespit Tutanağında %100 kusurlu olduğunuz tespit edildi. Kullanmış olduğunuz araçta meydana gelen hasardan kusur oranınıza göre 5000₺ si sizin sorumluluğunuzdadır. Süper Mini Hasar Güvencesi almış olduğunuz için (Koruma Teminatı 3000₺ ye kadardır.) 5000₺-3000₺=2000₺ ödeme yapmanız ve kaza evraklarını teslim etmeniz yeterli olacaktır.

Örnek-6: Herhangi bir Hasar Güvencesi satın almadınız, Çift taraflı trafik kazasına karıştınız. Kullanmış olduğunuz araçta 5000₺ hasar meydana geldi. Karşılıklı tanzim edilen veya Güvenlik Birimleri tarafından tanzim edilen Trafik Kazası Tespit Tutanağında %0 kusurlu olduğunuz tespit edildi. Kullanmış olduğunuz araçta meydana gelen hasarda kusur oranınıza göre herhangi bir sorumluluğunuz bulunmamaktadır. Herhangi bir ödeme yapmadan kaza evraklarını teslim etmeniz yeterli olacaktır.

Ödeme Yöntemleri
https://www.ansarentacar.com/ © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır -